Autor: William Shakespeare
Adaptació i traducció: Ariadna Pastor (A partir de L’amansiment de La fúria)
Direcció: Adrià Aubert
Amb:
Laura Aubert
Lloll Bertran* (Maria Cirici, cover),
Mariona Castillo
Ricard Farré
Laura Pau
Lluna Pindado
Arnau Puig
Jordi Vidal
Músics: Ariadna Cabiró / Gemma Pujol
Música: Ariadna Cabiró
Escenografia: Enric Romaní
Vestuari: Maria Albadalejo
Coreografia: Anna Romaní
Il·luminació: Lluís Serra
So: Jordi Ballbé
Coreografia: Anna Romaní
Assessorament vocal: Sheila Garcia
Ajudants de direcció: Bernat Cot i Ariet Lea Jelinek
Producció: Marina Marcos
Direcció tècnica: Pol Queralt
Assistent a la producció: Montserrat Farrarons
Cap tècnic del teatre: Jordi Ballbé
Confecció del vestuari: Goretti Puente
Màrqueting i comunicació: Paula Arbós i Publispec
Premsa Anna Casasayas i Albert López
Assistent a la comunicació: Ester Cánovas
Vídeo i fotografies: Jordi Ferré
Primera funció a l’ONYRIC Teatre Condal el 29 de juny
Agraïments: Bernat Cot, Núria Cuyàs, Gemma Jansana, Kim Plana, Cava Llopart, Laia Pastor, Max Glaenzel
Col·laboradors: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i ONYRIC Teatre Condal
És una producción d’Els Pirates Teatre i Grec 2019 Festival de Barcelona
Els Pirates Teatre, 18 anys de música, humor, poesia, cabaret i molt teatre a Barcelona i Europa
Aquest any, Els Pirates Teatre celebren 18 anys de trajectòria. La companyia va néixer a Barcelona l’any 2001. Formada per catorze persones de diferents disciplines, els membres de la companyia sempre han compartit les ganes de crear i jugar sobre l’escenari. Oberts a diferents gèneres escènics i autors, els espectacles de la companyia mantenen forts vincles amb la música i proximitat amb el públic. La companyia, que deu el seu nom al primer espectacle que van portar a escena, ‘Els Pirates de Gilbert i Sullivan’, suma en aquests 18 anys un total de 30 espectacles. Les produccions d’Els Pirates Teatre s’han pogut veure en diversos teatres de la ciutat de Barcelona i han fet el salt a Europa. ‘Nit de reis (o el que vulgueu)’ es va poder veure al Festival Shakespeare im Neuss (Alemanya) i van portar l’espectacle inèdit de poesia visual ‘Teatre de carrer’ de Joan Brossa a París, Venècia i Düsseldorf.
Pàdua, Itàlia, 1594. El sol brilla i la foscor de l’Edat Mitjana queda lluny. L’home comença a sospitar que la terra és rodona, ha descobert Amèrica i fins i tot el clítoris. El progrés, l’art i la ciència envaeixen els carrers acabats de pavimentar. “La llibertat de Pàdua és universal per a tothom”, proclama el lema de la seva universitat. Però entre escultures de marbre polit i cortines de seda fina, descobrim una societat ancorada en el passat, fonamentada en el patriarcat i els valors medievals. L’home és el centre i mesura de totes les coses. Quin és, però, el lloc de la dona?
Per poder trencar amb el paper que els ha tocat fer i esdevenir allò que decideixen ser, a les dones només els queda una opció: desplegar la seva fúria. Una història brutal sobre tres dones, Caterina, Bianca i Lucenzia, que a través de la seva intel·ligència, el seu valor i la seva determinació aconseguiran transformar el seu destí. Lucenzia es disfressa d’home i arriba a Pàdua per poder estudiar a la universitat. Bianca inicia un nou camí per descobrir la seva identitat. Caterina es rebel·la contra un casament forçat i emprèn una lluita per alliberar-se del seu botxí.